Šport > Moto športi
78 ogledov

Ferrarijev dirkač prvi, razočaranje za Maxa, katastrofa za Landa

Charles Leclerc Profimedia
Leclercu najboljši startni položaj v Bakuju.

Monačan Charles Leclerc je blestel v kvalifikacijah za dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 na ozkih ulicah Bakuja. Dirkač Ferrarija je četrtič zaporedoma prišel do najboljšega startnega položaja na dirki za VN Azerbajdžana. Medtem je izzivalec za naslov Lando Norris iz McLarna doživel šokanten izpad v prvem delu kvalifikacij za 17. mesto.

Leclerc dva tedna po nepričakovanem zmagoslavju na domači dirki Ferrarija v Monzi tako lahko upa na naslednjo veliko zmago.

Carlos Sainz v drugem Ferrariju bo startal s tretjega mesta za drugouvrščenim Oscarjem Piastrijem v McLarnu, ki je za Leclercom zaostal za več kot tri desetinke sekunde.

"To je skoraj najboljše, na kar lahko upamo. Ena in tri - to je tisto, kar želimo kot ekipa, imamo dobre možnosti za zmago," je po kvalifikacijah dejal Leclerc. Za 26-letnika je to 26. najboljši startni položaj v karieri.

Charles Leclerc | Avtor: Profimedia Profimedia

Vodilni v skupnem seštevku SP Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil v kvalifikacijah šesti. Trikratni svetovni prvak ima 62 točk prednosti pred Norrisom na drugem mestu. V ekipni razvrstitvi ima Red Bull le osem točk prednosti pred McLarnom.

Dirka po ulicah Bakuja se bo v nedeljo začela ob 13. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice