Šport > Olimpijske igre
4250 ogledov

Nori prizori iz Pariza! Neverjetno, kaj je prekinilo veliki finale!

Hokej na travi Profimedia
Veliki finale v hokeju na travi je zmotil ... vodni škropilnik!

Nizozemski hokejisti na travi so tretjič postali olimpijski prvaki. V finalu v Parizu so v četrtek zvečer po kazenskih strelih premagali Nemčijo. Redni del finala se je končal z neodločenim izidom 1:1, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili igralci iz dežele tulipanov boljši s 3:1.

Nizozemci so bili olimpijski prvaki že v Atlanti 1996 in Sydneyju 2000. Nazadnje so v finalu igrali v Londonu 2012, kjer pa so izgubili prav proti Nemcem. Letošnja medalja je skupno njihovo deseto olimpijsko odličje. Nemci pa so bili olimpijski prvaki v Barceloni 1992, Pekingu 2008 in Londonu, od iger 1980 v Moskvi pa so le v Sydneyju zgrešili uvrstitev v polfinale.

Je pa veliki finale turnirja v hokeju na travi med Nemčijo in Nizozemsko zmotila nenavadna prigoda. Med tekmo se je nepojasnjeno vključil škropilnik vode, zaradi česar je bila ta za nekaj minut prekinjena, po posredovanju odgovornih in ugasnitvi škropilnika pa se je tekma lahko nadaljevala.

Nizozemski se sicer obeta dvojno slavje v hokeju na travi, saj bodo nizozemske hokejistke, ki so branilke naslova in prve favoritinje turnirja, igrale v petek zvečer v velikem finalu proti Kitajski.

Tom Craig To je razlog Šport Za las ostal brez boja za medalje, nato aretiran in pregnan iz olimpijske vasi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice