Šport > Olimpijske igre
11483 ogledov

Za las ostal brez boja za medalje, nato aretiran in pregnan iz olimpijske vasi

Tom Craig Profimedia
Avstralskemu hokejistu opomin in izgon iz olimpijske vasi zaradi nakupa kokaina.

Avstralskega reprezentanta v hokeju na travi Toma Craiga so francoski policisti v noči na sredo v Parizu ujeli, ko je od nekega mladoletnega preprodajalca kupil gram kokaina.

Craiga je pri dejanju zalotil policaj pod krinko, ki je moral Avstralca najprej ujeti, saj se je ta podal v beg. Po aretaciji so ga nato po 18-urnem pridržanju s policijske postaje izpustili brez kazni, sodnik mu je izrekel le opomin.

Vodja avstralske olimpijske odprave Anna Meares je nato v sredo zvečer tudi uradno potrdila, da so Craiga izpustili le z opominom, in izrazila zadovoljstvo nad razpletom.

Kot je dejala, ne more opravičiti Craigovega dejanja. Po njenih besedah je Craig "dober človek, ki se je slabo odločil, takšne odločitve pa imajo posledice". Pojasnila je, da se je opravičil in priznal napako, zato mu bodo stali ob strani, če bo potreboval pomoč.

Tom Craig | Avtor: Epa Epa

So mu pa odvzeli vse privilegije, ki jih ima udeleženec olimpijskih iger. Iz olimpijske vasi se je že izselil, zaključne slovesnosti pa se ne bo smel udeležiti.

Drugih ukrepov po besedah predstavnice avstralske reprezentance ne morejo sprejeti, ker se je sporni dogodek zgodil zunaj moštvenega okolja.

Craig je bil član avstralskega moštva, ki je v nedeljo v četrtfinalu turnirja v hokeju na travi izgubilo proti Nizozemski z 0:2. Craig in Avstralci tako ne bodo uspeli ponoviti uspeha iz Tokia, ko so osvojili srebrno olimpijsko medaljo.

Avstralec si sicer kruh služi na Nizozemskem, kjer brani barve ekipe Klein Zwitserland, član avstralske reprezentance pa je že od leta 2014, zanjo pa je do sedaj zbral 101 nastop ter 29 zadetkov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice