Šport
108 ogledov

Slovenski prvaki začeli s pripravami na novo sezono

ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana
Oranžni zmaji pred začetkom sezone ne skrivajo visokih ciljev.

Aktualni državni prvaki, odbojkarji ACH Volley Ljubljana, so včeraj začeli s pripravami na novo sezono. Na uvodnem sestanku in kasnejšem treningu se je zbralo osem igralcev, in sicer Alen Šket, Matic Videčnik, Klemen Šen ter Jan Pokeršnik, ki so bili del ekipe slovenskih prvakov že v pretekli sezoni, in štirje novinci v oranžnem gnezdu, Janž Kržič, Nejc Kožar, Žiga Kumer ter Jaka Prevorčnik.

ACH Volley Ljubljana | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Na začetku priprav sta manjkala slovenska reprezentanta Jani Kovačič in Sašo Štalekar, ki sta do pred kratkim zastopala barve slovenske reprezentance na olimpijskih igrah. Ljubljanskemu moštvu se bodo kasneje pridružili tudi trije mladinski reprezentanti, Jošt Kržič, Luka Marovt in Nejc Najdič, ki bodo konec meseca avgusta nastopili na evropskem prvenstvu do 20 let v Grčiji. Ekipi pa se bo v mesecu avgustu pridružil še iranski korektor Amir Golzadeh.

"Začenjamo s pripravami na novo sezono, trenutno je na voljo osem igralcev, manjkajo slovenski olimpijski in mladinski reprezentanti ter mladinski reprezentant iz Irana. Vsi se bodo postopoma pridružili ekipi do začetka septembra. Najpomembneje je, da so fantje zdravi in motivirani. Vemo, da je vsak začetek težak, ravno zato bomo postopoma stopnjevali treninge, najprej s poudarkom na fizični pripravi in tehniki, kasneje pa na uigravanju in taktiki. Pred nami je zanimiva jesen in dolga sezona na štirih tekmovalnih frontah," je pred klubski mikrofon ob začetku priprav stopil trener oranžnih zmajev Matjaž Hafner. 

ACH Volley Ljubljana | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

"Veseli me, da smo se srečali z igralci, strokovnim štabom ter osebjem, ki skrbi za igralce v Hali Tivoli. Gre za prvo letošnje srečanje, vsi igralci so zdravi in pripravljeni na borbo. V prihajajoči sezoni bomo tekmovali v štirih tekmovanjih, obeh domačih in srednjeevropskem prvenstvu ter v elitni ligi prvakov, ki je za nas najpomembnejša. V domačih in srednjeevropskem tekmovanju verjamem, da se bomo na koncu veselili naslova prvakov, medtem ko želimo v ligi prvakov pokazati, da imamo konkurenčno ekipo in se bomo prebili iz skupinskega dela tekmovanja," pa je svoje misli ob prvem srečanju z ekipo v letošnji sezoni strnil tudi predsednik kluba Rasto Oderlap. 

Ekipa ACH Volley Ljubljana bo sicer do začetka tekmovalne sezone, ki se začne 5. oktobra z derbijem proti Calcit Volleyju, odigrala vrsto pripravljalnih tekem in se udeležila turnirjev v tujini.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice