Šport
129 ogledov

Slovenski eksodus v Tivoliju

Tivoli WTA Ljubljana tenis PrtSc Prizor z enega od dvobojev v Tivoliju.
Potem ko je uvodni dan teniškega turnirja WTA 125 v Ljubljani z nagradnim skladom 100.000 evrov krojil dež, so danes organizatorji lahko v celoti izpeljali predviden spored.

Današnji razplet ni bil po godu domačega občinstva, saj so med posameznicami izpadle vse štiri slovenske igralke na čelu s prvo adutinjo Veroniko Erjavec.

Erjavec, ki je na svetovni lestvici kot najboljša Slovenka na 194. mestu, je imela precej ugoden žreb domačega turnirja WTA Zavarovalnica Sava. V prvem krogu ji je namreč namenil Italijanko Matilde Paoletti, ki je na lestvici WTA na 1042. mestu.

Dvoboj se je prevesil v odločilni, tretji niz in čeprav je imela Slovenka že brejk prednosti, ga je tekmici uspelo izničiti. Pri zaostanku 5:6 je Erjavec servirala za podaljšano igro, vendar je igra brez izgubljene točke pripadla Italijanki in s tem tudi zmaga po dveh urah in pol igre.

Po porazu je Erjavec ključ do zmage tekmice videla v tem, da ji je bolj uspelo vztrajati pri agresivni igri. "Tekmica je bila sploh s forhendom res agresivna, tu je bilo še nekaj mojih napak in rezultat je takšen, kot je," je bila po dvoboju razočarana Erjavec.

Falkner na pragu presenečenja

Že pred tem je 18-letna Ela Milić z 2:6 in 5:7 izgubila proti Ukrajinki Anastaziji Soboljevi, Pia Lovrič ni bila kos peti nosilki, Nemki Elli Seidel, ki je slavila s 6:2 in 6:1.

Na pragu presenečenja pa je bila Živa Falkner, sicer 575. igralka na svetovni lestvici. Falkner se je v prvem krogu pomerila s turško kvalifikantko Ipek Oz, 260. igralko na lestvici WTA. Uspešno je rešila meč-žogo tekmice v drugem nizu in ga odbila s 7:5, v tretjem pa je bila pri prednosti 5:4 le dve točki oddaljena od zmage. Vendar ji zadnjega koraka ni uspelo narediti in Turkinja se je po minuto manj kot treh urah igre veselila s 6:4, 5:7 in 7:5.

Na najmočnejšem slovenskem turnirju se je že na uvodu poslovila tudi prva nosilka Francozinja Chloe Paquet, 106. igralka s svetovne lestvice. Gladko s 6:2 in 6:3 jo je odpravila Britanka Francesca Jones.

V sredo se spored v Tivoliju nadaljuje po načrtu. Slovenske igralke pa bodo nastopale le še v konkurenci dvojic.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice