Šport
47 ogledov

Britanec in Čehinja v polfinalu New Yorka

Jack Draper Profimedia
Draper tretji polfinalist US opna.

Britanec Jack Draper je tretji polfinalist odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku. Uvrstitev med najboljše štiri je njegov najboljši dosežek na turnirjih za grand slam, zagotovil pa si jo je s četrtfinalno zmago proti Avstralcu Alexu de Minaurju. Zmagal je z izidom 6:3, 7:5 in 6:2.

Dvaindvajsetletni Draper, 25. igralec sveta, na turnirju sploh še ni izgubil niza. V polfinalu se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med prvim igralcem sveta, Italijanom Jannikom Sinnerjem, in Rusom Danilom Medvedjevom.

"Prav vseeno mi je, proti komu bom igral. Njun dvoboj si bom ogledal in zagotovo užival, v polfinalu pa bom sproščen. Že do zdaj sem veliko naredil, vse kar bi bilo več, bi bil le plus. Sanje sem izpolnil že samo s tem, ker na tem največjem teniškem igrišču sploh igram," je ponosen Draper, ki, kot sam pravi, proti desetemu nosilcu ni odigral svojega najboljšega tenisa, sposoben naj bi bil še veliko več.

"Bilo je solidno, a znam še bolje. Upam, da bom to v prihodnosti dokazal," je dejal Draper, ki je De Minaurja premagal prvič v četrtem medsebojnem dvoboju. Britancu so v drugem nizu povili desno stegno, a poškodba ni bila hujše narave.

Draper je po Gregu Rusedskemu (1997), Timu Henmanu (2004) in Andyju Murrayju (2008, 2011, 2012) četrti Britanec, ki se je v odprti eri (od let 1968) v New Yorku uvrstil v polfinale.

Za Avstralca je ta poraz četrti v četrtfinalu turnirjev za grand slam, po odprtem prvenstvu ZDA 2020 ter Rolandu Garrosu in Wimbledonu letos. V polfinalu ni igral še nikoli. Draperju je sicer dvakrat vzel servis, toda to ni bilo dovolj niti za niz. Še najbolj blizu uspehu je bil v drugem, ko se je z "rebreakom" držal do izida 5:5.

Muchova napredovala kljub zdravstvenim težavam

Čehinja Karolina Muchova pa bo še drugo leto zapovrstjo igrala v polfinalu New Yorka. V četrtfinalu je kljub zdravstvenim težavam s 6:1 in 6:4 premagala 22. nosilko, Brazilko Beatriz Haddad Maia.

Karolina Muchova | Avtor: Profimedia Profimedia

Čehinja je morala med dvobojem kar štirikrat na stranišče, prejela je tudi zdravniško oskrbo, a je vseeno opravila svojo nalogo in se zanesljivo uvrstila v polfinale, kjer se bo merila z zmagovalko dvoboja med prvo igralko sveta Igo Swiatek in domačinko Jessico Pegula.

V New Yorku Muchova letos še ni izgubila niza, prav nič se ji ne pozna, da deset mesecev zaradi poškodbe ni igrala.

"Malo čudna tekma, moram reči. Imam nekaj težav, ki jih ne želim komentirati. Tekala sem do stranišča, se opravičujem, če je koga to motilo, a res nisem imela izbire. Vesela pa sem, da sem kljub težavam zmagala. Pred turnirjem si nisem mislila, da bi lahko prišla tako daleč, zdaj pa upam, da nisem še rekla zadnje besede. Vsak krog je težji, zdaj me zagotovo čaka visoka ovira," je po tekmi dejala Muchova, ki je leta 2023 igrala v finalu pariškega grand slama in izgubila proti Swiatek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice