Šport
64 ogledov

Dva Američana v polfinalu US Opna, slovo olimpijske prvakinje

US Open, četrtfinale Profimedia
Tiafoe in Fritz za finale New Yorka, Sabalenka gladko naprej.

Američan Frances Tiafoe se je na teniškem odprtem prvenstvu ZDA z zmago nad Grigorjem Dimitrovom uvrstil v polfinale. Bolgar je pri 6:3, 6:7, 6:3 in 4:1 za tekmeca dvoboj predal zaradi poškodbe. Tiafoe se bo za finale pomeril z rojakom Taylorjem Fritzem. Uspešna je bila tudi druga nosilka, Belorusinja Arina Sabalenka.

Tiafoe je v četrtfinalu prikazal odlično igro in pred očmi legendarnega švicarskega zvezdnika Rogerja Federerja, ki je dvoboj spremljal s tribun, izločil Dimitrova. Slednji se je ob koncu tretjega niza poškodoval in se komaj še premikal po igrišču.

US Open, četrtfinale | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nisem želel zmagati na takšen način, a sem vesel, da sem zmagal," je o zmagi s predajo tekmeca povedal Tiafoe in se veselil prihajajočega polfinalnega dvoboja proti rojaku. "To bo največja tekma v življenju zame, za nameček pa še proti Taylorju. Drug proti drugemu igrava že od 14. leta."

Že pred Tiafoejem je bil v četrtfinalu namreč uspešen še en Američan Fritz, ki je podobno kot v osmini finala Wimbledona izločil Nemca Alexandra Zvereva.

US Open, četrtfinale | Avtor: Profimedia Profimedia

To bo prvič po Andyju Roddicku v Wimbledonu leta 2009, da bo ameriški igralec nastopil v finalu turnirja za grand slam. Zdaj 42-letni Roddick je osvojil tudi zadnji ameriški moški naslov, ko je leta 2003 osvojil OP ZDA. "To bo super za navijače! In to že zagotavlja, da bo vsaj eden od naju domačinov v finalu," se polfinala proti rojaku veseli tudi Fritz.

Medtem pa lanska finalistka Sabalenka v New Yorku ostaja na začrtani poti. Druga igralka sveta je v pičlih 73 minutah s 6:1 in 6:2 v četrtfinalu premagala olimpijsko prvakinjo, Kitajko Zheng Qinwen. Sabalenka se bo zdaj v polfinalu pomerila z Američanko Emmo Navarro, ki je izločila Španko Paulo Badosa.

US Open, četrtfinale | Avtor: Profimedia Profimedia

"Častim pijačo, vi pa me podpirajte na naslednji tekmi," se je pošalila Sabalenka, ko je imela v mislih prihajajoči dvoboj z ameriško tekmico. "To bo odličen boj, zelo se veselim tekme," je dodala beloruska igralka, ki se je še četrtič zaporedoma uvrstila v polfinale OP ZDA.

Dvakratna zmagovalka OP Avstralije je lani v New Yorku izgubila šele v finalu proti ljubljenki domačega občinstva, Coco Gauff. Branilka naslova je letos že izpadla.

 

* Izidi, OP ZDA, grand slam (67,65 milijona evrov):
- ženske, četrtfinale:

Emma Navarro (ZDA/13) - Paula Badosa (Špa/26) 6:2, 7:5;
Arina Sabalenka (Blr/2) - Zheng Qinwen (Kit/7) 6:1, 6:2;

- moški, četrtfinale:
Taylor Fritz (ZDA/12) - Alexander Zverev (Nem/4) 7:6 (2), 3:6, 6:4, 7:6 (3);
Frances Tiafoe (ZDA/20) - Grigor Dimitrov (Bol/9) 6:3, 6:7 (5), 6:3, 4:1, predaja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice