Svet
291 ogledov

V jutranjih napadih več deset mrtvih

Gaza napad žrtve Profimedia Jutranji prizori iz Gaze.
O smrtnih žrtvah poročajo z različnih lokacij.

Izraelska vojska je v jutranjih napadih na Gazo ubila vsaj 37 ljudi, je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje na območju. Večino žrtev so terjali napadi na mesto Han Junis na jugu enklave. Izrael je pred tem v petek zvečer odredil nove prisilne evakuacije civilistov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Med drugim je bilo v napadu na sosesko Al Amal v zahodnem delu Han Junisa ubitih 11 ljudi, vključno z dvema otrokoma. V napadu z dronom na predel Katiba v centru mesta pa je umrlo še osem ljudi.

O smrtnih žrtvah izraelskih napadov poročajo tudi iz taborišč na območju, kamor se je po poročanju španske tiskovne agencije EFE v avgustu zateklo približno 250.000 ljudi, ki jih je Izrael tja prisilno evakuiral.

Enote civilne zaščite v Gazi poročajo tudi o treh smrtnih žrtvah v mestu Rafa na jugu Gaze, kamor so izraelski vojaki vkorakali v maju.

Nove prisilne evakuacije

Gaza napad žrtve | Avtor: Profimedia Profimedia

V petek zvečer je izraelska vojska odredila nove prisilne evakuacije severnih predelov Gaze, ki jim je sledila nova operacija izraelske vojske z več zaporednimi raketnimi napadi.

Devetdeset odstotkov od več kot dveh milijonov prebivalcev Gaze je Izrael med konfliktom prisilno razselil, v taboriščih pa se zaradi prenatrpanosti in pomanjkanja sanitarij, čiste vode in higienskih pripomočkov hitro širijo nalezljive in kožne bolezni nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 1
  • Ender3 14:06 24.avgust 2024.

    Govori se eno, Izraelci delajo vse drugo..In dokler bodo imeli podporo s strani ZDA bo tako..Tudi do zadnjega palestinca, če bo treba..

Sorodne novice