Magazin > VIP
4991 ogledov

Naš bivši politik, ki je spet "na tapeti", razkošno poročil sina

Anja Jenko Instagram
Poročil se je sin znanega poslovneža in nekdanjega politika.

Konec tedna je bil vesel za Janka Jenka, poslovneža in nekoč izvršnega direktorja ter člana sveta Državljanske liste Gregorja Viranta. Poročil se je namreč njegov 30 let stari sin in to na eni najbolj razkošni poročni lokaciji pri nas, vili Fabiani na Krasu. Slavje je trajalo kar tri dni, poročne utrinke pa je na Instagramu delila Jankova lepa hčerka, Anja Jenko, ki je znana tudi kot spletna vplivnica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Jenko (@anjajenko)

Družina se je na posestvu zbrala že v petek, uvod v poročni vikend pa so proslavili s slavnostno večerjo v ožjem družinskem krogu. Naslednji dan jih je pričakal zajtrk, svatje pa so se lahko ohladili na bazenu, ki stoji na posestvu. Sledil je sprejem, poroka, večerja in zabava, ki pa se je nadaljevala še v nedeljo, ko so svatom postregli razkošen zajtrk, nato pa je sledilo uživanje ob bazenu. Poročni konec tedna so zaključili s kosilom v bližnjem Štanjelu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Jenko (@anjajenko)

Za Jenka je to prvi otrok, ki je stopil pred oltar, mlajša hčerka še ni poročena, starejša hčerka Anja pa je pred dvema letoma razdrla zaroko z razvpitim poslovnežem Marijem Pejčićem, ki je priznal ropa dveh bank in dobil pogojno zaporno kazen. Bratovo poroko je Anja v šali izkoristila še za objavo o tem, kako je tudi sama pripravljena na novo romantično priložnost. 

V medijih pa se je te dni znašel tudi Janko Jenko. V njegovo last so namreč prišle štiri velike hiše, ki imajo izjemen razgled na Piranski in Tržaški zaliv. Po več menjavah lastništva so hiše lani končale vnjegovih rokah, zdaj pa mu je z njimi uspel izjemen posel, kot je konec avgusta poročal Svet24. Na upravni enoti Izola so jim namreč potrdili, da so nedavno ugodili Jenkovi zahtevi za spremembo gradbenega dovoljenja oziroma namembnosti, ki mu omogoča, da bo lahko že zgrajene hiše spremenil v tristanovanjske objekte. "To pomeni, da bo lahko Jenko namesto štirih hiš prodajal kar 12 stanovanj in tako ustvaril več milijonov evrov dobička," piše omenjen medij.

Tudi tukaj pa se je znašlo ime Marleyja Mačka. Jenko se je med koronskim obdobjem, leta 2020, namreč znašl v aferi s hitrimi testi. In sicer kot ključni vlagatelj podjetja Majbert Pharm, ki so ga obvladovali tako imenovani fantje z rajskih otokov. Ti so državi v času prejšnje vlade za milijon evrov prodali hitre teste vprašljive kakovosti. Majbert Pharm so kupili od podjetnika Marleyja Mačka, ki pa je tudi prejšnji lastnik hiš nad Portorožem, ki jih je nato prodal Jenku, kot še poroča Svet24.

Komentarjev 1
  • Ender3 12:53 02.september 2024.

    Žurnalizem že v septemberskem sijaju..

Sorodne novice