Magazin > VIP
2274 ogledov

Grozljivo: Tina Gaber po nutrijah opozarja na to barbarstvo

tina gaber Instagram
Ste vedeli, da se to še vedno dogaja?

Tina Gaber je ta teden v svoji drugi spletni oddaji Tina, v kateri je gostila svetovno uveljavljeno naravovarstvenico Nevenko Lukič Rojšek, spregovorila o ujetništvu štirih rjavih medvedov. 

"Smo v letu 2024. Po tihem se imenujemo sodobna država. In res. Naša podjetja so v samem vrhu glede novih tehnologij, imamo vrhunske znanstvenike, inovatorje, inženirje. Celo vesolje osvajamo z lastnimi sateliti! Ampak. Imamo pa tudi štiri gostilne, ki svojim gostom še vedno razkazujejo medvede v kletkah. Vprašanje, ki si ga moramo zastaviti, je: Kako je to mogoče? Predvsem pa, zakaj so peticijo za naše medvede sprožili šele ogorčeni tuji turisti," je Gaber povedala v uvodu oddaje.

Po njenih besedah so celo države, ki jih imamo včasih za nazadnjaške, že počistile s tovrstnimi, kot pravi, barbarskimi praksami. "Medvede omenjamo kot našo nacionalna posebnost, kulturno in naravno dediščino. Rjavi medved je tudi ustrezno zaščiten, a kot kaže, za naš tradicionalno elastičen način razlage predpisov, to ne zadostuje. Ne, ni še konec. Ob vsem tem je naša država en največjih trgovcev z medvedjim mesom," je še povedala.

Njena želja je, da štirim žalostnim medvedom, za katere se Slovenci borijo že leta, končno zagotovimo dostojno življenje, je na Instagramu zapisala Gaber. "Nihče od njih si ne zasluži biti celo življenje, 30 dolgih let, zaprt v mali, železni kletki, jesti pomije, živeti na golem betonu, biti brez kakršnekoli primerne veterinarske oskrbe, kazati vse znake hudega trpljenja in bolezni, trpeti hudo vročino in mraz, se samopoškodovati in hkrati biti na razstavo gostom gostilne ali obiskovalcem nekega parka," pravi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Rešitev bi bilo gozdnato zavetišče za medvede, najbližje nam je v Avstriji, a očitno lastniki ne želijo popustiti. "Če imaš vsaj malo rad žival, ji boš privoščil življenje v ogromnem gozdnatem zavetišču z najboljšimi svetovnimi veterinarji za medvede, sploh če te to ne stane niti evra, ker je vse na tuje stroške. Zaradi štirih srednjeveško zaprtih medvedov je Slovenija očrnjena z mednarodno peticijo, ki kroži po celem svetu," je še zapisala.

Po njenih besedah medvedov v kletkah ni več ne v Srbiji, ne v Bolgariji, ne v Romuniji in ne v Albaniji. "Vsi Balkanci so razumno oddali svoje medvede. Tudi tisti najbolj trmasti, ki so jih izrabljali za zaslužek. Vsi!! Sprašujem se - Kaj je narobe z nami? Zakaj se že 20 let krši zakonodaja? Kje je zdrav razum in sočutje do živali? Prisežem, ko prvi lastnik popusti, bomo njegovi oboževalci do konca življenja," je zaključila svoj zapis na Instagramu.

Komentarjev 15
  • jankop 12:11 15.avgust 2024.

    DOKLER SE KURČIŠ Z NAŠIM DENAREJEM NIMAŠ PRAVICE GOVORA !!!!!!

  • atamama 12:10 15.avgust 2024.

    Glede na to, da je čas kislih kumaric razumem, da je vsakdo ki blebeče neumnosti dobrodošel. Ko jo že promovirate, dajte ji kakšno idejo, da bo nekaj pametnega naredila. Ker ima bogatega sponzorja bi lahko šla volontirat v dom v ...prikaži več Radečah. Razbremenit vzgojitelje, poučit mlade, morda tudi kako preživeti dobro pa da ne kradeš.... Prva ideja pa je bil azilni dom samo potem bi ostal prazen, kajne?

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 12:00 15.avgust 2024.

    Kdor ne zmore empatije do živali tudi do ljudi ni dober..Ali pa ga le vzgoja in zakoni prisilijo v nenasilje do soljudi..Zato takšni prvi brusijo nože, ko pride do vojnih spopadov, da lahko kolje prvega soseda...Ni, res, prikletni ?! "Domobranci" ...prikaži več pa so klali izključno Slovence pod krilom nacizma...Banda ovčja..

Sorodne novice