Magazin > VIP
13778 ogledov

Zadnji želji Alaina Delona ne bodo ugodili, bila je bizarna, celo nezaslišana

Alain Delon EPA
Pes Alaina Delona se je kljub želji pokojnega igralca izognil evtanaziji.

Ko bo francoski igralec Alain Delon položen k večnem počitku, njegovega ljubljenega psa Louba ne bodo pokopali ob njem, kljub željam zvezdnika.

Loubo, belgijski ovčar, za katerega je pokojni Delon nekoč rekel, da ga "ljubi kot otroka", se je izognil evtanaziji, potem ko je lastnikova zahteva, da ga pokopljejo skupaj s psom, znova prišla na površje in se soočila z nasprotovanjem aktivistov za pravice živali v Franciji. Delon, znan po filmih Le Samouraï in La Piscine, je umrl v nedeljo. Bil je star 88 let.

La SPA, francoska organizacija za zaščito živali, je v izjavi v ponedeljek dejala, da obsoja Delonovo željo, "da bi svojega psa evtanaziral". "Življenje živali ne bi smelo biti pogojeno s človeškim," so povedali  in dodali, da bodo sprejeli Louba in mu našli nov dom.

Delon je za Paris Match leta 2018 povedal o svojem "posebnem odnosu" z Loubom in tudi podrobno opisal svoje načrte, da bo Louba vzel s seboj v smrt. "Če umrem pred njim, bom prosil veterinarja, da naju odpelje skupaj," je rekel. "Uspaval ga bo v mojem naročju. Raje bi to naredil, kot da bi ga pustil umreti na mojem grobu s toliko trpljenja."

Po Delonovi smrti se je zaskrbljenost glede Loubove negotove prihodnosti in morebitne evtanazije povečala. Potem pa se je oglasila še fundacija Brigitte Bardot, organizacija za pravice živali, ki jo je ustanovila francoska ikona. "Ne skrbite za Loubo," je fundacija zapisala v ponedeljek v objavah, ki so jih delili na družbenih medijih, vključno z Instagramom. Organizacija je sporočila, da je od podpornikov prejela številna sporočila o Loubovi prihodnosti in delila nekaj pomirjujočih novic Delonove družine. Fundacija je sporočila, da so Delonovi ljubljeni potrdili, da bodo poskrbeli za Louba. "Loubo seveda ne bo evtanaziran," je dodala fundacija in omenila Delonove tri otroke, Anouchko, Anthonyja in Alaina-Fabiena, ki so vsi igralci.

Konec tedna sta se Bardot in njena fundacija poklonila tudi Delonu, njegovi filmski zapuščini in naklonjenosti živalim. "Alain je razumel globoko vez med človekom in živaljo," je fundacija zapisala v nedeljski izjavi: "Vse življenje je bil obkrožen s svojimi zvestimi štirinožnimi spremljevalci, psi, ki so mu prinašali ljubezen in tolažbo in ki jih je ljubil z neskončno nežnostjo, kot je bil Loubo, njegov zadnji spremljevalec, ki ga je zapustil."

Komentarjev 2
  • Avatar Jašna53
    Jašna53 10:29 23.avgust 2024.

    A je mel željo,da mu ga Macronka pred smrtjo potegne??

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:43 22.avgust 2024.

    Na starost te ima samo še pes rad

Sorodne novice