Šport > Olimpijske igre
2013 ogledov

Sramotno, nova zaušnica Sloveniji! Idealna postava turnirja brez ...

Blaž Janc Epa
Le Blaž Janc izmed Slovencev v idealni postavi olimpijskih iger, drugi strelec turnirja Aleks Vlah ostal spregledan, novi MVP Mathias Gidsel.

Slovenski rokometni reprezentant Blaž Janc je bil izbran v idealno postavo olimpijskega turnirja v Parizu in Lillu, je na družbenih omrežjih objavila Mednarodna rokometna zveza (IHF). Najkoristnejši igralec turnirja je sicer postal Mathias Gidsel, ki je z Dansko osvojil zlato kolajno.

Sedemindvajsetletni Janc je na olimpijskih igrah s slovensko izbrano vrsto po današnjem porazu na tekmi za bron proti Španiji (22:23) zasedel nehvaležno, a pred začetkom turnirja nepričakovano visoko četrto mesto. Zlato kolajno je prejela Danska, ki je bila v finalu prepričljivo boljša od Nemčije (39:26).

Janc je na turnirju dosegel 43 zadetkov in bil s tem šesti strelec turnirja. Njegov rojak Aleks Vlah je bil s 56 goli drugi strelec turnirja, potem ko ga je po sijajni predstavi v finalu z 11 goli na vrhu razpredelnice prehitel Gidsel (62), ki je postal tudi najkoristnejši igralec olimpijskega turnirja.

Aleks Vlah | Avtor: Profimedia Profimedia

A čeprav je bil do samega finala v igri za najboljšega strelca turnirja in je na koncu pristal na drugem mestu, to ni bilo dovolj, da bi "strokovnjaki" iz IHF-a v idelano postavo uvrstili tudi Vlaha. Čeprav so nagrade podelili že trem Dance, ki bi brez izdatne sodniške pomoči danes najverjetneje igrali šele za tretje mesto, je tudi mesto najboljšega levega zunanjega pripadlo članu novih olimpijskih prvakov, Simonu Pytlicku.

Zelo zanimivo je bilo tudi pri izbiri vratarja, saj je bil za najboljšega izbran (še en) Danec Niklas Landin, pa čeprav kljub odlični predstavi v finalu po odstotku obramb ni niti blizu prve deseterice, boljši odstotek je imel celo njegov reprezentančni kolega Emil Nielsen.

Mesto krožnega napadalca pa je seveda pripadlo še enemu Dancu, Lukasu Joergensenu. Poleg vseh Dancev in Janca so bili v idelno postavo uvrščeni še en Španec in dva Nemca. Najboljše levo krilo je postal Španec Daniel Fernandez, mesto srednjega in desnega zunanjega pa sta v idealni postavi zasedla Nemca Juri Knorr in Renars Uščins.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice