Šport
1141 ogledov

Zlato, srebro in bron za Slovenijo

Ana Šteblaj Twitter Kajakaška zveza SLO
Urankar zlat na SP v spustu, Sloveniji tri kolajne.

Slovenski spustaši so na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v španskem Saberu osvojili tri kolajne. Svetovni prvak je postal Anže Urankar, srebro je pripadlo Nejcu Žnidarčiču, Ana Šteblaj pa je osvojila bron. 

Ljubljanski kajakaš Urankar je bil najboljši v napetem finalu spusta na divjih vodah. Progo je preveslal 23 stotink hitreje od reprezentančnega kolega Žnidarčiča. Bron je osvojil Francoz Maxence Barouh, ki je zaostal za 33 stotink.

Urankar je s tem prišel do tretje zlate posamične kolajne na svetovnih prvenstvih v sprintu. Najboljši je bil tudi lani in leta 2017.

"Letos sem res želel ubraniti lanski naslov. Vedel sem, da mi proga ustreza, bil sem dobro pripravljen. Moram reči, da ne bi bil zadovoljen z ničimer drugim kot s prvim mestom," je dejal za kajakaško zvezo.

"Zelo mi je odleglo. Priznam, da sem bil prvič pred tekmo res zelo živčen, pred startom sem bil pod velikim stresom. Letos sem vedel, da v klasiki nimam možnosti, ker je bila dolga in mirna, tako da sem se pripravljal samo za sprint na divjih vodah in 200-metrsko razdaljo na mirnih vodah," je še dodal Urankar.

Za Urankarja počitka ne bo, saj ga že prihodnji teden čaka nastop na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v neolimpijskih disciplinah, ki bo potekalo v Uzbekistanu.

Žnidarčič je sicer še vedno rekorder med kajakaši z osvojenimi šestimi posamičnimi zlatimi kolajnami na svetovnih prvenstvih v sprintu na divjih vodah, ob tem ima v svoji zbirki še šest srebrnih medalj. K temu je dodal še dve bronasti v klasičnem spustu.

Lani je bil na svetovnem prvenstvu v sprintu v Augsburgu četrti, tokrat pa se je znova zavihtel na zmagovalni oder.

"S to medaljo sem zelo zadovoljen. Sedaj imam šest zlatih in šest srebrnih kolajn ter še dve bronasti. Danes sem imel zelo dobro tekmo. Že zjutraj, ko sem se zbudil, sem se dobro počutil, na ogrevanju sem bil zelo močan in sproščen, kar zame ni prav običajno, saj imam pogosto nekaj treme pred tekmo," je za KZS dodal Žnindarčič.

"Prvič v življenju sem zadovoljen z drugim mestom, saj sem odpeljal res optimalno. Tudi brez te napake ne bi zmagal, tako da sem res zelo zadovoljen. Anžetu lahko le čestitam, letos je res v vrhunski formi. Na vseh tekmah je pokazal, da je najboljši. Na takšni progi sem vedel že prej, da se bomo ostali borili le za drugo mesto. Danes smo poskrbeli za zelo lep slovenski uspeh," je še povedal srebrni Žnidarčič.

Za popoln komplet kolajn slovenske reprezentance v Španiji je poskrbela kajakašica Šteblaj, ki je v finalu zaostala le za Čehinjama Marie Nemcovo in Kristino Novosadovo. Od zlata je ljubljansko kajakašico ločilo 53 stotink sekunde.

Ana Šteblaj je z bronom priveslala do sploh prve posamične ženske kolajne na članskih svetovnih prvenstvih v spustu na divjih vodah za Slovenijo.

"Zelo sem zadovoljna z medaljo. Upala sem, da ne bom spet četrta, tako kot pred tremi leti na evropskem prvenstvu tukaj v Saberu. Pred startom sem bila zelo živčna, tako kot vsi ostali. Vožnja sicer ni bila najboljša, ampak dovolj za tretje mesto," je povedala Šteblaj.

Tudi njo čaka pot v Samarkand v Uzbekistan, kjer bo nastopila na SP na mirnih vodah. Lani je že osvojila srebro na članskem evropskem prvenstvu, bila pa tudi svetovna prvakinja do 23 let. Na evropskem prvenstvu do 23 let je osvojila kolajno tudi letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice