Šport > Nogomet
797 ogledov

Celje in Olimpija dobila tekmece v skupinskem delu

Olimpija - Reka Anže Petkovšek
Ples kroglic določil nasprotnike slovenskima kluboma.

Slovenska nogometna kluba Celje in Olimpija sta na žrebu v Nyonu v Švici spoznala tekmece v glavnem delu konferenčne lige za sezono 2024/25. Celjani se bodo med drugimi pomerili proti Betisu iz Seville in turškemu Istanbul Basaksehirju, Ljubljančani pa proti avstrijskemu LASK Linzu in nemškemu Heidenheimu.

Slovenija bo imela sicer prvič v zgodovini dva kluba v glavnem delu tekmovanja katerega od evropskih tekmovanj.

Državni prvaki Celjani so po dveh tekmah v zadnjem krogu kvalifikacij ugnali Pjunik iz Erevana s skupnim izidom 4:2 in si prvič v zgodovini kluba zagotovili evropsko jesen. V konferenčni ligi se bodo med 3. oktobrom in 19. decembrom doma pomerili z Istanbul Basaksehirjem, valižanskemu The New Saints in poljsko Jagiellonio, v gosteh pa proti Betisu, nekdanjemu klubu Zlatka Zahovića Vitorii Guimaraesu in ciperskem Pafosu.

NK Celje | Avtor: Profimedia Profimedia

Olimpija je pred polnimi Stožicami v četrtek ugnala Rijeko s 5:0 in s skupnih 6:1 napredovala v svoj drugi zaporedni glavni del tega tekmovanja.

Na šestih ligaških tekmah se bo Olimpija jeseni v Stožicah pomerila proti LASK Linzu, Cercle Bruggeu in Larneju, v gosteh pa proti Heidenheimu, HJK Helsinkiju in Jagiellonii.

Spored tekmovanja po krogih bo znan v soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice