Slovenija
29 ogledov

Za demistifikacijo marihuane in odpravo neznanja

biznis 09.01.14. marihuana, gandza, ganja, zda, prosta prodaja, trava, mamila, d Reuters
Društvo prekmurske pobude ONEJ popoldne v Ljubljani pripravlja seminar o uporabi konoplje v medicini v različnih državah sveta.

Namen tega in prihodnjih seminarjev, ki jih bodo pripravili v prihajajočih mesecih, je predvsem pridobivanje novih znanj s tega področja tako za medicinske kot ostale strokovnjake, politične akterje in širšo javnost.

Za organizacijo seminarja, prvega v okviru cikla Demistifikacija konoplje, so se v društvu ONEJ odločili zaradi aktualnih dogodkov v zvezi s predlogom zakona o konoplji, simpozija o medicinski uporabi kanabinoidov, ki je bil februarja v Cankarjevem domu, februarske javne razprave o predlogu zakona o konoplji v državnem zboru ter po njihovem pomanjkljivega znanja in vedenja strokovnjakov ter javnosti o tej tematiki.

Pahor častni pokrovitelj

Državni zbor je namreč v začetku meseca z veliko večino glasov sklenil, da predlog zakon o konoplji, ki ga je skupaj z predlogom zakona o samozdravljenju vložil Slovenski konopljin socialni klub skupaj s podpisi volivcev, ni primeren za nadaljnjo obravnavo. Proti zakonskima predlogoma so se tedaj izrekle vse poslanske skupine.

Na seminarju, katerega častni pokrovitelj je predsednik republike Borut Pahor, bodo svetovne avtoritete s tega področja predstavile najnovejša dognanja o uporabi konoplje v medicinske namene v različnih državah sveta (Izrael, Kanada, ZDA) in odgovarjali na vprašanja udeležencev.

Za boljše modele zdravljenja

Med predavatelji bodo češki analitični kemik Lumir Ondrej Hanuš, predsednik Hedron Analytical iz Vancouvra Paul Hornby, izredni profesor na oddelku za biologijo Univerze v Koloradu Robert J. Melamede, ustanovitelj fundacije Phoenix Tears Rick Simpson ter Dušan Nolimal z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V društvu ONEJ si želijo, da se razvije konstruktivna debata, "saj so z nami strokovnjaki, s pomočjo katerih lahko tudi v Sloveniji zagotovimo najboljše modele zdravljenja s konopljo, načine uporabe in dostopnost tega neprecenljivega zdravila", so zapisali na spletni strani društva.

Komentarjev 21
  • mph 11:35 30.marec 2014.

    Alkohol in tobak nista konkurenca farmacevtski mafiji, obratno, farmacevtska mafija dobro živi na račun škode, ki jo delata alkohol in tobak. Konoplja pa ima minimalne škodljive efekte, pa zelo veliko pozitivnih in zdravilnih. So pa jim džankiji prišli zelo prav ...prikaži več za demonizirat vse ostalo.

  • mph 11:32 30.marec 2014.

    Pozabil si še bolj pomembnega igralca, ki pogosto gre z roko v roki z omenjenima, farmacevtski lobi oz. mafijo. Konoplje ni možno patentirat in vlečt dobičke iz tega. Kar zadeva mene, bi morale vse države nacionalizirat čisto vse farmacevtske tovarne ...prikaži več in firme na sploh ter imet kamere na vsakem koraku. Kdo ve, koliko pravih zdravil so po naključju odkrili in potem hitro tajno uničili, da ne izgubijo biznisa. Nikoli in nikdar ne bi smeli dati kapitalu možnost vladanja, nikoli in nikdar.

  • dragec 08:28 30.marec 2014.

    PREKMURCI PROIZVAJAJO,ŽABARI UŽIVAJO. PREKMURCI DAJTE JIM ŠE KAJ V JOINT