Slovenija
14 ogledov

Stranke odločno nad Jelinčiča

zmago jelin%C4%8Di%C4%8D Žurnal24 main
SD, Zares, LDS in opozicijska SLS izjavo predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, da je "celotno politično delo v Sloveniji korupcija", označujejo za posploševanje in jo ostro zavračajo.
Menimo, da so bile takšne trditve poslanca Jelinčiča podane izključno v funkciji lastne obrambe v okviru zadnjih dogodkov.
 

To samo dodatno znižuje ugled državnega zbora ter vseh poslank in poslancev, saj je dejstvo, da temu ni tako, pravijo v strankah.

"Tako kot vsi poslanci in poslanke pri argumentaciji svojih stališč ne uporabljamo sovražnega govora, tako tudi svojih glasov ne dajemo za sporne, še posebej osebne koristi in interese, posebej pa ne tako, da bi zato zahtevali in dobivali kuverte," v sporočilu za javnost navajajo vodje poslanskih skupin SD, Zares, DeSUS, LDS in opozicijske SLS Bojan Kontič, Cveta Zalokar Oražem, Joško Godec, Borut Sajovic in Jakob Presečnik.

Ocenjujejo, da poslanec pri opravljanju funkcije ne sme "v zameno za koristi nuditi posebnih uslug ali privilegijev določenim skupinam ali posameznikom in ne sme na kakršen koli način zlorabiti svoje funkcije". Prav tako poslanec tudi ne bi smel uporabiti informacij, ki jih je pridobil v okviru opravljanja funkcije za pridobivanje osebnih koristi, so še navedli v sporočilu za javnost.

O usodi Srečka Prijatelja si preberite tukaj.

Kot je znano, je kriminalistična policija v obsežni akciji v sredo zalotila poslanca SNS Srečka Prijatelja pri prejemanju 323.000 evrov, za katere sklepa, da gre za podkupnino. Zaradi suma gospodarskega kriminala, korupcije in izsiljevanja je poleg Prijatelja med drugim pridržala tudi predsednika SNS Jelinčiča in kmetijskega ministra Milana Pogačnika, ki je dan zatem nepreklicno odstopil s svojega položaja.

Trgovanje za politične usluge
Kriminalistična policija je v obsežni akciji v sredo zalotila poslanca SNS Srečka Prijatelja pri prejemanju 323.000 evrov, za katere sklepa, da gre za podkupnino.

Zaradi suma gospodarskega kriminala, korupcije in izsiljevanja je poleg Prijatelja med drugim pridržala tudi predsednika SNS Jelinčiča in kmetijskega ministra Milana Pogačnika, saj naj bi se s pomočjo Prijatelja dogovarjali za podporo ministru v DZ v zameno za to, da bi Pogačnik pomagal pri iskanju lokacije za muzej o letalstvu, ki je dolgoletna Jelinčičeva želja.

Pogačnik je v četrtek nepreklicno odstopil s svojega položaja, Prijatelja pa so privedli pred preiskovalnega sodnika. Po končanem zaslišanju so ga izpustili. Jelinčič sicer trdi, da dogovarjanje s Pogačnikom ni nič nenavadnega, in da gre zgolj za gonjo notranje ministrice Katarine Kresal proti njemu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.