Šport > Olimpijske igre
173 ogledov

Na OI zadnje dejanje največjega rivalstva vseh časov?

Nadal Đoković Profimedia
Žreb olimpijskega teniškega turnirja v Parizu obeta spektakel v drugem krogu tekmovanja.

Na olimpijskem turnirju v tenisu, ki se bo na igriščih Roland Garrosa začel v soboto, so danes opravili žreb. Prvi nosilec je Srb Novak Đoković, katerega prva ovira bo Avstralec Matthew Ebden. A že v drugem krogu lahko pride do spektakla Đoković - Rafael Nadal, če bo španski zvezdnik v prvem krogu kos Madžaru Martonu Fucsovicsu.

Nadal, ki že ima zlato olimpijsko kolajno z iger v Pekingu 2008, nastopa na svojih zadnjih olimpijskih igrah. Ob tem ima 38-letni Španec z iger tudi zlato kolajno v dvojicah iz Rio de Janeira 2016.

Medtem pa ima edina Đokovićeva kolajna z OI že kar dolgo brado, leta 2008 je bil med posamezniki tretji.

Nadal Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Že pred časom je srbski zvezdnik napovedal, da tokrat ne bo bival v olimpijski vasi. Odločil se je namreč popolnoma osredotočiti na posamično olimpijsko zlato in meni, da bi mu bivanje v olimpijski vasi odvzelo dragoceni fokus.

Če bo v Parizu prišlo do dvoboja med Nadalom in Đokovićem, bo to že 60. poglavje največjega teniškega rivalstva vseh časov. Nekdanja prva igralca sveta sta doslej odigrala 59 uradnih dvobojev, kar je rekord v Odprti dobi, s 30:29 pa vodi Srb.

Zadnjič sta se na igrišču pomerila leta 2022 v četrtfinalu Roland Garrosa, kjer je v štirih nizih napredoval Nadal. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.