Šport
4035 ogledov

Pritožba uspela, Kauzerju izbrisali 50 kazenskih sekund, nato pa ...

Peter Kauzer Profimedia
Kauzerju so v Ivrei pozitivno rešili pritožbo, v polfinalu najhitrejši.

Tako kot kanuistu Benjaminu Savšku so na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Ivrei pritožbo po vožnji ugodili tudi kajakašu Petru Kauzerju. Hrastničan je tako kot na olimpijskih igrah v Parizu dobil 50 kazenskih sekund, a so mu jih po ogledu posnetkov nato izbrisali, v polfinalu je bil tako celo najhitrejši.

V finale so se uvrstili še trije slovenski tekmovalci, Žiga Lin Hočevar je bil peti, Lan Tominc pa šesti, med ženskami pa je bila Eva Terčelj šesta. Izpadli sta Eva Alina Hočevar z 18. in najhitrejša v kvalifikacijah Ajda Novak s 25. časom.

Terčelj in Kauzer sta nato stopila na tretjo stopničko zmagovalnega odra in tako dopolnila uspeh Savška, ki je slavil v kanuju.

Hitrejša od Hrastničana sta bila Poljak Mateusz Polaczyk in Francoz Anatole Delassus, Terčeljevo pa sta premagali domačinka Stefanie Horn in Nemka Ricarda Funk.

Tri kolajne pa v Ivrei niso bile edini odlični dosežkih slovenskih veslačev. V kanuju je četrto mesto zasedla Eva Alina Hočevar, četrti, kar je njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu, je bil tudi Tominc. Po odličnih nastopih v polfinalu je več pričakoval Žiga Lin Hočevar, zabeležil je le dve deseti mesti. Luka Božič je bil med kanuisti peti, Lea Novak pa med kanuistkami šesta, kar je za njo prav tako najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala.

V nedeljo bodo v Ivrei še tekme v krosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice