Šport > Olimpijske igre
382 ogledov

Še zadnji nastop slovenskih olimpijcev v Parizu

Slovenski olimpijci Facebook/Slovenia Olympic Team
Slovenski olimpijci so vkorakali na pariški stadion Stade de France, kjer nocoj poteka slovesnost ob zaključku olimpijskih iger.

Pomešani med preostale udeležence iger se bodo naši olimpijci v okviru nekaj več kot dvourne slovesnosti še zadnjič poslovili od navijačev. Slovensko zastavo sta prinesla na stadion golfistka Pia Babnik in kajtar Toni Vodišek, čeprav je bilo prvotno načrtovano, da bo ta čast doletela Janjo Garnbret.

Zaključna slovesnost Sklepna slovesnost Šport Velik zasuk! Namesto Garnbretove bo slovensko zastavo vihtela ...

Zaključne slovesnosti se udeležuje manj športnikov kot pa otvoritvene pred dvema tednoma, saj so številni že odpotovali domov. To velja tudi za slovensko odpravo v Parizu, ki je v imenu vseh pred odhodom na stadion na družbenem omrežju Facebook zapisala: "Prišli smo v dežju, odhajamo v soncu. Srečni, ponosni in veseli."

Za razliko od otvoritvene, ki so jo pripravili na reki Seni in mostovih nad njo, zaključna slovesnost poteka na stadionu Stade de France v pariškem predmestju Saint-Denis.

Po poročanju ameriških medijev bo nastopil zvezdnik hollywoodskih akcijskih filmov Tom Cruise, med voditelji bosta ameriški televizijski voditelj Jimmy Fallon in športni komentator Mike Tirico, obetali pa naj bi se tudi svetovno znani pevci.

Cruise naj bi v slogu filma Misija nemogoče izvedel podvig na pročelju stadiona, že pred časom pa naj bi tudi posnel prizor v bližini znamenitega napisa Hollywood v Los Angelesu.

Zaključna slovesnost | Avtor: Profimedia Profimedia

Potrjeno je, da bosta med nastopajočimi francoski glasbeni skupini Air in Phoenix, izmed ameriških gostov pa se omenjata pevka Billie Eilish in skupina Red Hot Chilli Peppers. Zagotovo ne bo manjkal raper Snoop Dogg, ki je v Parizu že vse od začetka iger, bil pa je tudi med nosilci olimpijskega ognja. Vse tri naj bi videli v mešanici vnaprej posnetih nastopov in nastopov v živo.

Pred koncem bodo spustili olimpijsko zastavo ter ob zastavi gostiteljice Francije dvignili zastavo prihodnje gostiteljice iger ZDA. Sledili bodo podelitev še zadnjih kompletov medalj ter govori, na koncu pa bodo ugasnili olimpijski ogenj.

Olimpijske igre v Parizu so se sicer začele 26. julija, danes so bili še zadnji nastopi. Slovenijo je zastopalo 90 športnikov, kar je največ doslej. Osvojili so tri medalje - zlati judoistka Andreja Leški in športna plezalka Janja Garnbret, srebrno pa kajtar Toni Vodišek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 22:47 11.avgust 2024.

    Čestitke vsem športnikom,ki so se borili za državo!! Ni toliko važno katero mesto so zasedli važno je le,da so se trudili!! Lahko bi dobili kako medaljo več,če nebi bilo političnih odločitev kdo bo šel na olimpiske igre!! Kolesarska zveza Slovenije ...prikaži več je prava SRAMOTA olimpijskih iger saj so odločali po partijski liniji kdo gre na olimpijado neglede na rezultate kaj je sramota saj je Slovenija kolesarska velesila,ki zaradi nekaterih trenerjev ni dosegla NIČ na olimpijadi!!

Sorodne novice