Šport > Kolesarstvo
7182 ogledov

Tako se je Pogačarjev rival kar med dirko poklonil Tadeju, to sta ušpičila

Michael Matthews in Tadej Pogačar Epa
Slovenec se bo na svetovno prvenstvo odpravil z izjemno popotnico - spektakularno solo zmago na VN Montreala.

Avstralski kolesar Michael Matthews velja za specialista za klasike, saj gre za odličnega sprinterja, ki pa brez težav premaguje tudi številne vzpone. Ker mu klanci ne predstavljajo posebnega izziva, se je v preteklosti za zmago že večkrat udaril z našim Tadejem Pogačarjem, s katerim sta tekom let stkala izjemno prijateljstvo.

Pogačar in Matthews sta tako zelo dobra prijatelja tudi izven kolesarstva, na dirkah pa se vedno veselita uspehov drug drugega. Tako je recimo v petek Pogačar v ciljnem prostoru VN Quebeca proslavljal veliko Matthewsovo zmago, pa čeprav je bil vse do zadnjega kilometra tudi sam v odlični poziciji za zmago. Mnogi bi v cilju obžalovali zamujeno priložnost, a Tadej ni imel časa za kaj takega, saj se je skupaj z Matthewsom veselil Avstralčeve še tretje zmage na VN Quebeca.

A že v nedeljo je Pogačar svojemu velikemu prijatelju vrnil udarec. Čeprav se je pred startom VN Montreala tudi Matthewsa omenjalo kot enega izmed favoritov, Avstralec in druščina niso imeli možnosti, ko je v predzanjem krogu, kakšnih 23 kilometrov pred ciljem, Pogačar sprožil silovit napad.

Nekateri kolesarji so se sicer podali v neuspešen lov za nepremagljivim Slovencem, izmučeni Matthews, za katerega je bila trasa vendarle nekoliko pretežka, pa je v predzadnjem krogu malo pred ciljno črto stopil s kolesa ter pričakal razplet dirke.

A o samem razpletu ni bilo nobenega dvoma. Pogačar je iz kilometra v kilometer večal svojo prednost, v sam zaključek dirke pa je prišel s takšno prednostjo, da je lahko mirno pozdravljal navijače in se veselil še svoje druge zmage na VN nagradi Montreala.

Svojemu prijatelju ter občasnemu rivalu pa se je v zadnjem krogu poklonil tudi Matthews, ki je stopil na cesto ter kar med dirko v Pogačarjevih zadnjih metrih čestital izjemnemu Slovencu ter mu dal petko, s katero se je priklonil še eni veličastni zmagi najboljšega kolesarja sveta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice